mandag den 29. december 2008

GA i alger business

en artikel af Mike Freeman bemærkes:

Generelle Atomics og SAIC modtaget kontrakterne fra Pentagons Defense Advanced Research Projects Agency, eller DARPA. Det er den militære forsknings-og udviklingsmidler armen og søger biobrændstof alternativer til militærfly, der udgør en betydelig procentdel af de $ 6 mia militæret bruger på brændstof årligt.

Et team under ledelse af General Atomics af San Diego ? "en privatejet selskab bedst kendt som maker af Predator ubemandet fly ?" fik en $ 19,9 mio tilskud. SAIC, en bred forsvarsordfører forskning og ingeniørvirksomhed også kendt som Science Applications International Corp, fører en gruppe, der modtog $ 14,9 mio. (...) Nogle biobrændstoffer videnskabsfolk fundet SAIC tildeling gådefuldt, da virksomheden ikke er kendt for at have en aktiv biobrændstoffer forskningsprogram.


Af GA partnere: Generelle Atomics vil arbejde med flere partnere om sin kontrakt, herunder Scripps Institution of Oceanography i San Diego, Hawaii BioEnergy i Honolulu og University of North Dakota's Energy and Environmental Research Center.

Af andre selskaber: Flere selskaber ser på alger som en potentiel biobrændstof lokalt, de fleste af dem små, private virksomheder. Et af de større private virksomheder at gennemføre denne forskning er Sapphire Energy.

Sapphire, der rejste $ 100 millioner i venturekapital fra Bill Gates, Arch Venture Partners og andre, tager sigte på at anvende en række midler, herunder eventuelle genteknologi, at forsøge at producere ikke kun vegetabilsk olie, men en mere raffineret biobrændstof fra alger.

Denne mere raffineret brændstof skulle ringe eller ingen yderligere behandling for at arbejde. Bestræbelserne på at nå Sapphire var forgæves.


Hawaii BioEnergy : Hawaii BioEnergy dannet i 2006, samler Hawaii grundejere Maui Jord & Ananas, Kamehameha Skoler og Grove Farm af Kauai i et forsøg på at udvikle afgrøder, der kan konverteres til energi .